Doe eens gek; boek een tanklimo

André Kesseler

31-07-2019 15:59:11

tank limo

Een Brits bedrijf brengt je per pantserwagen naar een date.

Als je een bijzonder avondje uit wilt, kun je je natuurlijk per limo laten vervoeren. Maar dat is zo ongeveer als trouwen in Las Vegas; zo oubollig als wat. En dus bedacht het Britse Tanks-A-Lot een alternatief: de Tank Limo.

Lees ook:

Hakken

De basis voor het bijzondere voertuig is de FV432, of beter gezegd twee FV432’s. Om voldoende mensen te kunnen vervoeren, ‘hakten’ de monteurs van het bedrijf twee pantserwagens van dat type in stukken en lasten vervolgens twee delen weer aan elkaar. Het resultaat is een dik zes meter lang gevaarte, met voldoende plek om tien passagiers te kunnen vervoeren.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het pantservoertuig, waarvan er tussen 1963 en de jaren tachtig zo’n 3000 werden gebouwd, wordt aangedreven door een Rolls-Royce K60 6-cilinder multifuel-motor. Die is goed voor 179 kWh (240 pk) en een topsnelheid van 55 kilometer per uur. Maar het meest bijzondere is dat het in het Verenigd Koninkrijk niet alleen is toegestaan om zo’n monster te bezitten, maar dat je er ook zonder vergunning de openbare weg mee op mag.

Kost dat dan, zo’n dagje Tank Limo? 1795 euro (tenzij de Pond door de naderende Brexit nog verder door z’n hoeven zakt…)

Bronnen: Tanks-A-LotPopular Mechanics

Beeld: Tanks-A-Lot

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJKPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes