Filmpje: computer meldt wat hij ziet in Amsterdam

Naomi Vreeburg

26-11-2015 16:00:16

Een laptop kan zelf ontrafelen wat er allemaal in Amsterdam gebeurt. Bekijk het filmpje!

Computers worden steeds slimmer gemaakt; het is dan ook geen nieuwigheid meer dat ze kunnen herkennen wat er op foto’s staat. Dit doen ze vaak door middel van zogenoemde neurale netwerken. Ook de Amerikaanse programmeur en kunstenaar Kyle McDonald maakt daar gebruik van. Hij struint met zijn laptop en webcam de straten van Amsterdam af en laat de computer in real-time omschrijven wat er hier allemaal te zien is.

Het systeem heeft het, zoals je in onderstaand filmpje kunt zien, niet altijd bij het rechte eind. Zo duurt het wel even voordat het een hotdog herkent. Maar het is intrigerend om onze hoofdstad een keer door de ogen van een computer te zien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bron: GizmodoPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Voor deze special hebben we de beste verhalen uit de eerste tien jaar van KIJK uit de archieven opgeduikeld om antwoord te kunnen geven op de vraag: Wat is er veranderd tussen vroeger en nu?