Filmpje: Govert Schilling krijgt ‘Wat als…’ uitgereikt

Naomi Vreeburg

29-03-2016 11:00:08

Govert Schilling nam op KIJK Live! het eerste exemplaar van ons nieuwe boek in ontvangst. Bekijk het filmpje!

Wat als de kerncentrale bij Borssele ontploft? Wat als we nooit meer hoeven te slapen? Wat als de aarde geen maan had? Vier jaar lang hebben we deze en meer vragen beantwoord met de nodige hulp van deskundigen. En vijftig van deze gedachte-experimenten zijn gebundeld in het boek Wat als…. Op de vorige editie van KIJK Live! is het eerste exemplaar uitgereikt aan niemand minder dan ’s Nederlands bekendste sterrenkundejournalist Govert Schilling.

“Je kunt iets pas goed duiden als je je realiseert waardoor het allemaal wordt beïnvloed”, vertelt Schilling. “En dan moet je je dus bedenken: wat als deze invloed er niet zou zijn? Wat als we dat uitsluiten? Wat als zus, wat als zo? En dat levert kennis op.”

“Dat is iets wat heel uniek is voor mensen”, gaat de sterrenkundejournalist verder. “Want het heeft te maken met ons voorstellingsvermogen dat wij ons in alternatieve werkelijkheden kunnen verplaatsen. Ik denk niet dat er heel veel goudvissen zijn die zich afvragen: wat als het water waarin ik zou zwemmen limonadesiroop zou zijn?”

Benieuwd hoe Govert Schilling ‘wat als’-scenario’s gebruikt in zijn vakgebied? Bekijk het filmpje!

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes