Filmpje: man drijft skateboard aan met boor

MtB

12-06-2015 13:00:28

Mocht je een keer geen zin hebben om zelf je skateboard in beweging te zetten, dan kan dat nu met een draadloze boor.

Een aantal jaar geleden vroeg Tony Ward zich tijdens het hardlopen af of het mogelijk zou zijn om een skateboard aan te drijven met een draadloze boor. Na lang knutselen heeft hij eindelijk een product dat hij op de markt kan brengen: de KRANX PowerStik.

Door een skateboard te bewegen met een draadloze boor in plaats van je benen, is het mogelijk om snelheden tot 22,5 kilometer per uur te halen. Dit hangt natuurlijk wel af van onder andere de kracht van je boor en je eigen gewicht. Ward kan met een 4 ampère-uurbatterij ongeveer 4 à 5 kilometer afleggen op de hoogste snelheid. Voor de zekerheid heeft hij altijd een reservebatterij bij zich.

Je kunt een skateboard aandrijven met een boor door het apparaat via een stok aan een speciaal wieltje vast te maken. Dat plaats je vervolgens onder je skateboard. Door de knop op de boor in te drukken, gaat het wieltje draaien en komt het skateboard in beweging.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ward heeft ook geprobeerd om zijn project te laten financieren via Kickstarter. Dit is helaas niet gelukt, maar ondanks deze tegenslag kun je de Powerstik binnenkort toch aanschaffen.

Bronnen: Popular Mechanics, Kickstarter

Beeld: Tony WardPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws