Filmpje: Nederlandse NIMBY’s onderzocht

KIJK-redactie

03-06-2014 16:00:45

Hoe is het gesteld met de Nederlandse NIMBY? Dat vertelde Jelle Rhebergen op ons evenement KIJK Live! Bekijk het filmpje van de presentatie.

Op de vorige editie van KIJK Live! sprak Jelle Rhebergen (Team Vier) over het in opdracht van KIJK uitgevoerde NIMBY-onderzoek. NIMBY staat voor Not In My BackYard: niet in mijn achtertuin. Mensen met NIMBY-gedrag zijn vóór bepaalde ontwikkelingen, maar niet als die te dicht bij hen in de buurt komen. Rhebergen liet zien hoe het met de Nederlandse NIMBY’s is gesteld.

Verschillende onderwerpen werden tijdens het onderzoek voorgelegd aan onze landgenoten. Het blijkt dat Nederlanders zich voor sommige van deze issues erg NIMBY opstellen. Bijvoorbeeld voor windmolens. “Vier op de vijf Nederlanders vindt windenergie hartstikke goed”, vertelt Rhebergen. “Maar van die voorstanders zegt bijna twee vijfde dat ze geen windmolens bij hen in de buurt willen.”

Benieuwd naar de overige resultaten en de manier waarop NIMBY-gedrag is onderzocht? Bekijk hieronder dan het filmpje van de presentatie, gemaakt door MaMedia!

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De volgende editie van KIJK Live! vindt plaats op dinsdag 17 juni in museum en sterrenwacht Sonnenborgh, Utrecht. Inloop vanaf 19.30 uur; het programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur, daarna is er gelegenheid tot borrelen. Toegang is gratis. Lees hier meer over het programma!

Geef je op via de site Meet-up of door een mailtje te sturen naar info@kijkmagazine.nl met als titel ‘Aanmelding KIJK Live! 17 juni’ en in het bericht de namen van jezelf en de personen die met je mee komen.

Foto: Maarten den BraberPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar