Filmpje: robots kijken door muur heen

KIJK-redactie

07-08-2014 09:00:17

Genoeg mannen die er van hebben gedroomd: de eigenschap om door een muur heen te kunnen kijken wanneer er een mooie vrouw onder de douche staat. Deze robots kunnen het.

Al een aantal jaren zijn onderzoekers van de Universiteit van Californië er mee bezig: robots die door muren heen kunnen kijken. Nu is het ze eindelijk gelukt om dit stukje technologie te ontwikkelen. De bots kunnen objecten aan de andere kant van een muur waarnemen en aangeven of het om metaal, hout of een mens gaat.

De robots werken altijd met zijn tweeën. De één zendt een Wi-Fi-signaal uit en de ander vangt het op. Wanneer een signaal door een muur en een object moet reizen, komt het zwakker aan bij de bot aan de andere kant. Hij kan dan in kaart brengen waar het object zich binnen de muren bevindt en maakt hier een afbeelding van. Deze wordt vervolgens verstuurd naar het computer lab.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De technologie kan volgens de onderzoekers voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Zo kunnen de bots worden toegepast bij reddingsacties. Bijvoorbeeld, om mensen uit een ingestort gebouw te halen. Ook kunnen ze voortvluchtige criminelen die zich schuil houden voor de politie opsporen. Een handig stukje technologie dus.

Bron: University of California via Engadget

Tekst: Naomi Jansen

Beeld: Yasamin MostofiPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis