Filmpjes: beestachtige drones

MtB

09-04-2015 09:00:57

Drones zijn er in verschillende vormen en maten. Twee bedrijven hebben onlangs een spin- en vlindervariant getoond. 

Onbemande luchtvaartuigen worden allang niet meer alleen gebruikt om mensen te bespioneren, zo bewijzen de bedrijven Intel en Festo nog maar eens met hun vermakelijke dierendrones. Deze beestachtige robots kunnen op verschillende manieren op afstand worden bestuurd. De vlinders van Festo worden door een computer bestuurd. Intel gooit het met zijn spinnendrone over een andere boeg: deze bestuur je met een bewegingsarmband.

De robotspinnen werden vandaag op een congres van Intel in China gepresenteerd. Door een paar simpele handbewegingen was het mogelijk om de lichtjes van de spinnen van kleur te laten veranderen. Ook konden de spinnen op commando ‘fist pumpen’. Nieuwsgierig geworden? Hier zie je de spinnen in actie.

De vlinders van Festo bewegen zich met iets meer gratie voort. Deze lichtgewichten vliegen door een ruimte waar camera’s ze in de gaten houden. Deze registeren waar de vlinders zich bevinden en geven deze data door aan de computer die de vlinders bestuurt. Wanneer het nodig is, kan de computer de route van de vlinders aanpassen zodat ze niet op elkaar botsen. Deze drones zijn hieronder in het filmpje te zien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Engadget, Popular Science

Beeld: FestoPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis