Kickstarter-rietje belooft je laatste te zijn

kijkmagazine

13-05-2018 11:05:38

FinalStraw vervangt plastic rietjes.

FinalStraw vervangt plastic rietjes. Bron: Wikipedia CC

De FinalStraw is een rietje dat niet ‘zuigt’, in goede zin dan.

De bedenkers van de roestvrijstalen, herbruikbare FinalStraw vinden dat het afgelopen moet zijn met vervuilende plastic rietjes. Halverwege april plaatsten ze hun project op de crowdfunding website Kickstarter met als doel zo’n 10.000 euro in te verzamelen. Nu, bijna een maand later, met het eind van de geldinzameling in zicht, staat het saldo op een ongelofelijke 1,2 miljoen euro.

Plastic

Volgens de mensen van FinalStraw gebruikt de gemiddelde Amerikaan 1,6 plastic rietjes per dag. Bij elkaar opgeteld, komt dat uit op een totaal van zo’n 500 miljoen plastic rietjes dat elke dag in Amerika alleen wordt gebruikt én weggegooid. En omdat plastic rietjes niet te recyclen zijn, vertellen de bedenkers, eindigen ze veelal in de natuur.

Roestvrij staal

De roestvrijstalen FinalStraw zou je laatste rietje moeten zijn. Hij werkt net als een ‘normale’, maar heeft een levenslange garantie. Je gooit hem na gebruik dus niet weg, maar vouwt hem op en tovert hem weer tevoorschijn bij het volgende drankje.

Als alles naar verwachting verloopt, begint de productie van de roestvrijstalen rietjes in juni en liggen ze in november bij de donateurs op de mat. Dan is het afwachten of het daadwerkelijke product, de hype waar kan maken.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Kickstarter, New Atlas

Beeld: Kickstarter

Lees ook:

KIJK 5/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis