Foldimate, een ‘gezond’ hoortoestel en een albediener

KIJK-redactie

20 June 2019 10:59

Een apparaat dat je gewassen kleren opvouwt, een hoortoestel met extra gezondheidsfuncties en een afstandsbediening die met je stem werkt: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 7/2019.

Dubbel en dwars

De Foldimate is een machine die jouw gewassen kleren netjes opvouwt. Hij is misschien even luidruchtig als een gemiddelde droger, maar het is wel een machine die jouw gewassen kleren netjes opvouwt. Hij is wellicht nog net iets minder elegant dan een gewoon blok plastic van 60 bij 70 bij 120 centimeter, maar het is wel een machine die jouw gewassen kleren netjes opvouwt. En hij kost weliswaar bijna duizend dollar, maar…

Surf naar https://foldimate.com.

Gehoorzaam

Een healthable. Zo noemen de makers deze Livio AI. Het is namelijk een draagbaar hoortoestel met extra gezondheidsfuncties. Dankzij ingebouwde 3D-biosensors en kunstmatige intelligentie volgt hij de fysieke en de cognitieve activiteit van de gebruiker, kent hij daar rapportcijfers aan toe én geeft hij adviezen voor extra lichamelijke of mentale stimulatie. Oftewel: een betweterige bemoeial voor in je oor. Want wie niet horen wil, moet toch gewoon luisteren.

Site: www.starkey.nl.

Uitschakelaar

De Harmony Express van Logitech is het begin van het einde. Universele afstandsbedieningen zijn altijd al angstaanjagend geweest, als oppermachtige heersers over alle elektronica in je entertainment cave. Maar deze knopjesstok is ook nog te bedienen met je stem én werkt samen met Amazon Alexa. En laten we eerlijk zijn: wanneer de opties van een albediener en de krachten van een virtuele assistent samenkomen, is het slechts een kwestie van tijd voordat de machines het overnemen.

Ramptoeristen kijken op www.logitech.com.

Tekst: Rik Peters

KIJK 7/0219

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK


Meer Nieuws