Fotowedstrijd Drone120: al bijna 300 inzendingen!

Laurien Onderwater

03-09-2019 10:59:30

De pier van Scheveningen. © Yaron

Al heel wat dronevliegers hebben de mooiste plekken in Nederland binnen de mogelijkheden van de regels vast weten te leggen. 

Op 23 augustus ging de fotowedstrijd Drone120 van start die KIJK samen met Dronewatch en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseert. Inmiddels zijn er al bijna 300 inzendingen binnengekomen! Een greep uit de inzendingen:

Het platteland van boven. © Joost

Waterkringen. © Ricardo Tavenier

Prachtige zonsondergang. © Peter Korevaar

Dordrecht. © Stefan Wapstra

De pier van Scheveningen. © Yaron

Kun jij dit nog beter? Vlieg veilig en doe je best om de anderen te overtreffen!

Jury

Een vakjury, bestaande uit minister Cora van Nieuwenhuizen, luchtfotograaf Siebe Swart, KIJK-hoofdredacteur André Kesseler en Wiebe de Jager van Dronewatch selecteert de winnende foto en acht runners-up. Het publiek kiest een publiekswinnaar. Inzenden kan van 23 augustus tot en met 12 september. Stemmen kan van 13 tot en met 19 september. En op 20 september maken we de winnaars bekend.

Prijzen

De juryprijs bestaat uit de DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo. De publieksprijs is een ballonvaart, aangeboden door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL). De twee winnende foto’s worden samen met acht eervolle vermeldingen gepubliceerd in KIJK 11/2019 die in oktober verschijnt.

Al tijdens de wedstrijd worden aansprekende inzendingen uitgelicht met de hashtag #drone120nl via het @mooinederland Instagram-account van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Foto’s kunnen ingezonden worden via www.drone120.nl. Op deze website zijn ook de wedstrijdvoorwaarden en binnengekomen inzendingen te vinden.

Voor uitgebreide informatie over de actuele regelgeving kun je terecht op rijksoverheid.nl/onderwerpen/drone.

Openingsbeeld: Johan van BovenPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Foto's