Gaat Triumph het snelheidsrecord verbreken?

André Kesseler

14-09-2016 16:00:31

Triumph

Als de omstandigheden goed zijn en het voor de rest ook een beetje mee zit, wordt deze week het snelheidsrecord voor motoren aan barrels gereden door Triumph.

De Britse motorracer Guy Martin doet normaal gesproken aan wegraces, zoals de beroemde Isle of Man TT-race. Maar nu gaat hij met de Triumph Infor Rocket Streamliner voor het snelheidsrecord te land. Het voertuig heeft daarvoor twee street legal motorfietsmotoren aan boord en die moeten het snelheidsrecord van de Amerikaan Rocky Robinson gaan verbreken, die het in 2010 op 605,49 km/u zette.

Triumph-Speed-Liner

Alles bij elkaar werden er maar liefst 24 versies gebouwd voordat het team een ‘fiets’ had waarmee het wereldrecord binnen bereik kwam. De Triumph Streamliner lijkt niet echt op een standaard motor. Martin zit bijvoorbeeld niet rechtop, maar achterover met zijn voeten naar voren. En in plaats van een gewoon motorstuur, heeft hij als het ware twee joysticks in handen waarmee hij de koers kan corrigeren.

530A9625

De poging wordt overigens ondernomen op de beroemde zoutvlaktes bij het Amerikaanse Bonneville, de bakermat van snelheidsrecords te land. Als alle omstandigheden daar goed zijn (niet te veel wind, weinig vocht in het zout) dan zou de wagen nog deze week als eerste motor ter wereld door de 400 mijl per uur kunnen gaan. Dat is dan 643,74 km/u…

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Triumph Land SpeedCNN

Beeld: Triumph Land SpeedPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes