Gestolen fiets door pedaal terug te vinden

Naomi Vreeburg

05-01-2015 13:00:18

Een Frans startersbedrijf heeft een trapper ontwikkeld die je conditie meet en een dief kan volgen.

Er wordt wat afgefietst in Nederland en het aantal fietsdiefstallen is ook erg hoog. Daarom is het slimme Connected Cycle pedaal misschien wel iets voor ons kikkerlandje. Je kunt hiermee je fiets volgen wanneer er op wordt gereden en het meet ook nog eens je conditie – iets dat een ingebouwde fietschip meestal niet doet.

Het pedaal is uitgerust met GPS- en GPRS-chips. Zodra je begint te trappen, meten deze sensoren je activiteit, zoals snelheid en aantal verbruikte calorieën. Al deze data worden op een app zichtbaar gemaakt. Ook krijg je een seintje wanneer er op het vervoersmiddel wordt gereden en op welke locatie, zodat je een dief kunt volgen.

Mobielpedaal

En hoeveel batterijen heb je hiervoor nodig? Geen. Het pedaal wekt energie op wanneer erop wordt getrapt. Door een uurtje te fietsen, kan de trapper er weer een paar weken tegenaan, zo meldt het Franse startersbedrijf dat het systeem ontwikkelde.

De trapper zou op elke fiets passen en kan er alleen worden afgehaald met een speciaal sleuteltje van de eigenaar. Het pedaal is nog niet in de verkoop. Dus vooralsnog maar even dubbele sloten op je fiets zetten wanneer je hem stalt.

Bronnen: EngadgetConnected Cycle

Beeld: Connected CyclePodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws