Google-slot, waterpistool en een Avengers-handschoen

KIJK-redactie

18-10-2018 10:59:22

waterpistool

Een speelgoedhandschoen waarmee je je een Avengers-held waant, een handig Google-slot en een bruut waterpistool dat met vloeibare ‘kogeltjes’ schiet: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 11/2018.

Handig

Met de Avengers Hero Inventor Kit transformeer je jezelf tot een superheld. Nou ja… je geeft je arm en hand superkrachten. Nou ja… je doet alsof. Het is immers een speelgoedhandschoen die je kunt customizen met een accelerometer of knopjes of een Bluetoothzender of een lichtsensor of geluidmakers of stickers én die je met een app kunt bedienen of programmeren of verrijken. Hij is eigenlijk voor kinderen, maar, nou ja… dat blijft ons geheim.

Kopen via www.littlebits.com.

Waterwonder

Dit waterpistool schiet geen laffe straaltjes H2O, maar echte vloeibare ‘kogeltjes’. Zo’n 25 stuks per lading, elk met 30 milliliter vocht en een bereik van 7,5 meter. Bovendien hoef je niet meer ouderwets te pompen, maar vult én laadt hij zichzelf als je hem onder water houdt. Je voorraad munitie kun je aflezen op een digitaal schermpje. Met de Spyra One zullen watergevechten nooit meer hetzelfde zijn.

Hol naar www.spyraone.com.

Google-slot

Tweestapsverificatie. Dat komt erop neer dat je voor het gebruikmaken van (internet)diensten een wachtwoord moet ingeven én op een andere manier je geclaimde identiteit moet bewijzen. Via een sms-bericht of een QR-code, bijvoorbeeld. Of, dankzij deze Titan Security Keys van Google, met een fysieke sleutel: je kunt alleen inloggen als je die via USB of Bluetooth verbinding laat maken met je apparaat. Safety first én second, dus.

www.google.com is je vriend.

Tekst: Rik Peters

Uitgelichte afbeelding: Spyra One

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws