Google bouwt nieuwe Street View-rugzak

André Kesseler

19-12-2018 15:59:28

Google Street View trekker

Een nieuw camerasysteem maakt Google Street View nog beter.

Met Google Street View kun je tegenwoordig vrijwel elke plek ter wereld bezoeken. Dat begon met grote doorgaande wegen, maar al snel volgden winkelcentra, musea en veel minder toegankelijke plekken als bergpaadjes en offroad-fietsroutes. Google deed dat met een camerasysteem in een speciale rugzak, de Street View Trekker. En die high tech-rugzak heeft een upgrade gekregen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Heel veel wil Google kennelijk nog niet kwijt over het nieuwe systeem. “De nieuwe Trekker is kleiner en lichter, waardoor hij gemakkelijker te dragen is”, schrijft het bedrijf in een persbericht. “De nieuwe camera is voorzien van grotere diafragma’s en sensoren met een hogere resolutie, waardoor ze nog scherpere beelden kunnen maken.”

De oude Street View Trekker (links) en het nieuwe Google-systeem.

De oude Street View Trekker, die onder meer werd gebruikt om spectaculaire beelden te maken van een klimpartij langs een bergwand in het Amerikaanse Yosemite National Park (hieronder), weegt 18 kilo. Onderdeel van het systeem zijn een 360 graden hogeresolutiecamera en uiteraard de nodige batterijen en een fors harddisksysteem om al die fraaie beelden op te kunnen slaan.

Google belooft dat we de komende maanden in Street View van de eerste, nog scherpere beelden kunnen genieten.

Bronnen: Google/New Atlas

Beeld: Google

Nu in de winkel: KIJK Hoogvliegers! Een special boordevol spannende verhalen uit de luchtvaart. Bestel hem hier voor maar €6,99.Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis