Google Lens onthult maker van straatkunst

Laurien Onderwater

10-07-2019 10:59:34

Google Lens

De internetgigant wil je graag meer leren over lokale kunstenaars buiten galerieën om en heeft daarom zijn beeldherkenningstechnologie een upgrade gegeven.

Je bent vast weleens tijdens een citytrip een prachtige muurschildering of een tekening op straat tegengekomen. En tenzij het door Banksy of Keith Haring is gecreëerd, weet je waarschijnlijk niet snel wie de maker ervan is. Daar speelt Google met zijn beeldherkenningstechnologie Google Lens goed op in. Een nieuwe functie ervan herkent kunstwerken die je buiten galerieën ziet en vertelt ook hoe je contact kunt opnemen met de artiest.

Lees ook:

Easy peasy

Google Lens werkt simpel. Je opent de app op je smartphone, richt de camera op het straatkunstwerk en tikt op de blauwe stip. Vervolgens toont de applicatie je informatie over het werk, kun je een biografie lezen over de artiest en krijg je zijn contactgegevens – handig als je zijn of haar werk graag in huis wilt halen.

© Wescover

Momenteel wordt de nieuwe feature van de app samen met Wescover getest in San Francisco – een stad die barst van de straatkunst. Wescover is een online catalogus met kunstwerken van ongeveer 5000 lokale artiesten. Op dit moment werkt de functie dus alleen in San Francisco, maar Wescover meldt op zijn website dat er meer steden op de planning staan. Google en Wescover hebben hun zinnen ook gezet op andere soorten kunst, waaronder meubels en verlichting.

Maakt zo’n citytrip toch net even leuker.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Wescover, Gizmodo, Engadget

Beeld: Google/Wescover

KIJK 7/2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJKPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws