Google Maps geeft routes in augmented reality weer

Laurien Onderwater

09 August 2019 09:59

google maps

De online kaartendienst gaat een AR-functie toevoegen aan looproutes waarbij grote pijlen, die boven de weg zweven, aangeven waar je naartoe moet.

Je hebt het ongetwijfeld eens gebruikt in een stad waar je toen nog niet wegwijs was: Google Maps. Heel handig, alhoewel de navigatie-app soms ook ontzettend frustrerend kan zijn. Zo kan het soms even duren voordat de applicatie doorheeft in welke richting je staat, waardoor je de verkeerde kant op loopt. En daar kom je pas een paar straten later achter, zodat je je weer mag omdraaien. Google Maps’ nieuwste functie moet daar korte metten mee maken. Dan geeft de online kaartendienst met pijlen boven de weg aan hoe je moet lopen.

Lees ook:

Live Weergave

De nieuwe functie analyseert de gebouwen om je heen om een idee te krijgen waar je je bevindt. Dat weet Google Maps na jarenlang Street View-gegevens te hebben verzameld. Hierdoor kan de applicatie een nauwkeurige schatting van je locatie maken en je de goede kant op sturen.

Om toegang te krijgen tot de functie, voer je je bestemming in Google Maps in. Je krijgt een routebeschrijving die je instelt op lopen en dan zie je onderaan het scherm de optie Live View of Live Weergave staan. Als je die inschakelt, wordt de looproute in augmented reality aangegeven: grote digitale pijlen wijzen je de weg in de echte wereld.

Het enige nadeel is dat je je telefoon niet meer naar beneden gericht houdt, want dan zie je de route niet. Je zult dus met je telefoon recht voor je neus gehouden moeten lopen. Iets wat in erg drukke steden misschien minder handig is.

De komende dagen wordt de nieuwste functie van Maps uitgerold op alle Android- en iOS-toestellen die augmented reality ondersteunen.

Bronnen: Google, Gizmodo

Beeld: Google Maps

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK


Meer Nieuws