Google Maps komt met groepsplanner

Naomi Vreeburg

28-09-2018 09:10:49

google maps

Wil je op een democratische manier beslissen waar jij en je vrienden dit weekend gaan eten? Google Maps hoopt de oplossing te bieden.

Een etentje plannen met je vrienden is niet zo een-twee-drie geregeld. Voordat je eindelijk een datum hebt geprikt, ben je al gauw twintig mailtjes of vijftig appjes verder. Gelukkig kun je allerlei handige sites en apps gebruiken om dit proces sneller te laten verlopen. Denk aan de welbekende Datumprikker.

Maar niet alleen de datum kan een probleem opleveren. Ook de locatie is vaak een puntje van discussie. Google Maps wil daarmee afrekenen en komt in zijn nieuwste versie voor Android en iOS met een groepsplanner die deze kwestie moet tackelen, zo laat Google weten in een blog.

Stemmen

Hoe werkt het? Eerst maakt iemand via de Google Maps-app een lijstje aan met restaurants. Deze eetgelegenheden kun je selecteren door ze lang ingedrukt te houden in de app. Vervolgens verschijnt er in de hoek van je scherm een cirkeltje waar je de plaats heen kunt slepen. Deze lijst deel je vervolgens met je vrienden die hier locaties aan toe kunnen voegen.

Zodra jullie er over uit zijn dat de lijst compleet is, ga je over tot het stemmen. Hierbij kun je plus- en minpunten toedelen aan de restaurants. En zo bepaal je op een democratische manier waar jullie een hapje gaan eten.

Recensies

Tijdens de jaarlijks terugkerende ontwikkelaarsconferentie Google I/O in mei kondigde de internetreus al aan meer te willen focussen op recensies. Google wil dat gebruikers Maps gaan raadplegen om leuke plekken zoals – inderdaad – restaurants te ontdekken. Deze groepsplanner moet alvast een handje helpen bij deze missie.

Bronnen: Bright.nl, Mashable

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis