GPS gaat over in kinderstem nabij scholen

Naomi Vreeburg

18-08-2015 13:00:50

Een nieuwe app moet de alertheid van automobilisten verhogen op plaatsen waar kinderen rondbanjeren.

Natuurlijk probeer je altijd alert te zijn als je in de auto rijdt, maar in de buurt van kinderen is dit extra hard nodig. Door hun kleine formaat zijn ze gemakkelijker over het hoofd te zien en ook kunnen spelende koters zomaar de weg op schieten. Een Zweeds reclamebedrijf heeft daarom iets bedacht om ons nog oplettender te maken: een GPS-app die overschakelt naar een kinderstem als je in de buurt van een school of kinderopvang rijdt.

“We zijn geprogrammeerd om voor kinderen te zorgen”, vertelt geluidsexpert Julian Treaser in onderstaand filmpje. “Dus wanneer we een kinderstem horen, zal dit er onmiddellijk toe leiden we in ons achterhoofd houden dat we moeten uitkijken voor kinderen.” De app, Slow Down GPS, moet er zo voor zorgen dat automobilisten automatisch langzamer gaan rijden.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Na een jaar sleutelen aan de app, is hij nu te downloaden via iTunes en Google Play. Helaas alleen nog in Zweden, Finland en Noorwegen, maar op de website van het bedrijf wordt al opgeroepen om meerdere plaatsen te noemen, zodat het mogelijk in de toekomst ook naar Nederland en België kan komen.

Bron: Gizmodo

Beeld: Christopher Edwards/FlickrPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes