Grootste LEGO-schip ter wereld onthuld

Naomi Vreeburg

04-09-2016 11:00:57

LEGO-schip

Was je als kind al trots wanneer je een huisje van LEGO had gemaakt? Dan krijg je van dit bouwsel waarschijnlijk een minderwaardigheidscomplex.  

Jubilee Seaways is ruim 12 meter lang en 2,7 meter hoog. Niet erg spectaculair voor een schip, zou je in eerste instantie denken. Maar dit exemplaar is gemaakt van LEGO-steentjes. Miljoenen LEGO-steentjes! En daarmee heeft het vaartuig het Guinness World Record van ‘Grootste LEGO-schip ter wereld’ binnengehaald.

Het gevaarte is gemaakt door DFDS Seaways, een bedrijf dat Europese cruises organiseert. DFDS bestaat dit jaar 150 jaar en dat wilden ze op een speciale manier vieren. Een gezellig bedrijfsfeestje was niet genoeg en dus besloten 7000 werknemers uit 20 verschillende landen honderden uren te besteden aan het leggen van LEGO-steentjes.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Jubilee Seaways gaat nu toeren door Europa, maar voordat het zover was, moest het schip natuurlijk wel op de traditionele manier worden ingewijd. Door er een champagnefles tegenaan te gooien. En om een beetje in het thema te blijven, was de fles gemaakt van – jawel – nog meer LEGO-steentjes!

Bronnen: Guinness World Records, Popular MechanicsPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes