Haal je auto uit de automaat

kijkmagazine

14-11-2015 13:00:27

Bij Carvana, een Amerikaanse online verkoper van tweedehandswagens, kun je je auto uit een gigantische ‘snoepautomaat’ trekken.

Wie van het kopen van een auto een spectaculaire ervaring wil maken, doet er goed aan naar de Amerikaanse stad Nashville af te reizen. Om de kopers naar zich toe te lokken, bouwde autoverkoper Carvana namelijk een soort snoepautomaat voor zijn wagens, alleen wel eentje van vijf verdiepingen hoog.

Lokkertje

Nu steeds meer wordt verhandeld op het web, is in de Verenigde Staten ook de handel in tweedehands auto’s online gegaan. Carvana schiet daarbij potentiële klanten behulpzaam tegemoet. Elke wagen kent een lange lijst van eigenschappen en ratings, evenals een 360 graden foto waarmee je elk hoekje van de kar kan inspecteren van achter je laptop. Na je aankoop (uiteraard via de webshop) wordt de auto bij je thuis afgeleverd, waarna je een week de tijd hebt om je aankoop uit te proberen.

Zo’n verzending kost Carvana natuurlijk wel geld; een auto afleveren, is toch iets anders dan een brief posten. Veel klanten blijken echter zo enthousiast over hun nieuwe aankoop dat ze de levering niet afwachten en gelijk de auto komen ophalen bij Carvana. Een mooie besparing, dachten ze bij de autohandelaar, en dus besloten ze het ophalen van gekochte auto’s nog aantrekkelijker te maken met de enorme snoepautomaat. Voor wie Nashville te ver weg is, biedt Carvana bovendien een subsidie op een vliegticket ter waarde van 200 dollar.

Snoepgoed voor volwassenen

Carvana heeft zijn best gedaan om hun autotoren van vijf verdiepingen te laten lijken op een echte de snoepautomaat. De klant krijgt na aankoop een grote munt die ze daadwerkelijk in een machine moeten gooien. Vervolgens wordt de desbetreffende kar uit de etalage gesleept en met een lift naar beneden gebracht, allemaal soepel en geautomatiseerd. In één opzicht verschilt de Carvana-toren echter wel van een reguliere snoepautomaat, zo stelt het bedrijf met een knipoog: “You can’t shake it for a free one.”

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Gizmag, The Verge

Beeld: CarvanaPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes