Rijdend op je bagage het vliegtuig halen

Marysa van den Berg

10-08-2016 13:00:57

Het eerste gemotoriseerde stuk handbagage is een feit. Handig als je je vlucht wilt halen en niet dat hele eind wilt lopen.

Het wekt bij menige vakantieganger nogal wat irritatie op: die enorme afstanden die je vaak moet afleggen op weg naar de gate waar je in je vliegtuig stapt. Zou het niet een veel fijnere start van je vakantie zijn door je gewoonweg te laten rijden? Dat kan op de eerste gemotoriseerde koffer: de Modobag.

De Modobag meet 56 bij 36 bij 23 centimeter en is daarmee voor de meeste luchtvaartmaatschappijen gewoon handbagage. De koffer houdt een gewicht tot wel 118 kilogram, dus wat overgewicht is geen probleem.

Oefening baart kunst

Rijden op de Modobag is erg simpel. Je klapt het voorpaneel open, trekt het handvat ophoog en gaat zitten. Door aan een kleine hendel rechts te trekken, versnel je. De rem zit links. Sturen doe je door je gewicht in de strijd te gooien. Oefening baart kunst.

Onder de koffer zitten polyurethaanwieltjes, vergelijkbaar met een skateboard, dus de Modobag kan een paar hobbels aan. Verder lijkt de koffer op gewone handbage, dat bovendien wel tegen een stootje kan.

12 kilometer rijden

Verder bezit de Modobag twee usb-poorten, waarmee je je telefoon of tablet kunt opladen. De motor van de koffer zelf is binnen een uur opgeladen en houdt het dan ruim 12 kilometer uit.

Kopen? De Modobag gaat in de winkel waarschijnlijk 1295 euro kosten. Maar als early bird kun je hem op Indiegogo al krijgen voor 995 dollar. Januari volgend jaar wordt ie geleverd.

Bronnen: Engadget, Modobag

Beeld: Modobag.com

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes