He loves me, he loves me not…

kijkmagazine

14 February 2011 13:00

Nieuws voor iedereen op zoek naar een Valentijn: vrouwen vallen op mannen die hard to get spelen.

Zeker rond Valentijnsdag wordt er veel gespeculeerd over de liefde. De grote vraag: wat moet je doen als je een vrouw leuk vindt? Moet je haar overstelpen met rozen, chocolade en cadeautjes om zo overduidelijk mogelijk je liefde te betuigen? Of is het beter om afstandelijk, koel, en hard to get te spelen? Op die vraag hebben psychologen van de Universiteit van Virginia en de Harvard-universiteit nu een antwoord gevonden. Speel hard to get! Want een vrouw valt op mannen van wie ze niet weet hoe leuk ze haar vinden.

De onderzoekers kwamen hierachter door bijna vijftig studentes de Facebook-profielen van vier mannen te laten bekijken. Ze werden in drie groepen verdeeld: een vrouw in de eerste groep kreeg te horen dat de mannen haar heel leuk vonden, een vrouw in de tweede groep dacht dat de mannen haar gemiddeld leuk vonden, een vrouw in de derde groep wist niet hoe leuk de mannen haar vonden. De vrouwen in de eerste groep, die dachten dat de mannen hen heel leuk vonden, vonden de mannen aantrekkelijker dan de vrouwen in de tweede groep. Maar de vrouwen in de groep drie, die geen idee hadden wat de mannen van hen dachten, vonden de mannen het aller-aantrekkelijkst.

Hoe dit komt? De onderzoekers leggen uit: “Als je mensen (vrouwen) in het duister laat tasten over hoe leuk je ze vindt, zullen ze meer aan je denken en zal hun interesse worden geprikkeld.” Allemaal leuk en aardig, maar misschien is het voor de sfeer op Valentijnsdag wel zo fijn als je vandaag gewoon haar interesse prikkelt met een kaartje, rozen, chocolade en cadeautjes. En dan speel je morgen maar weer hard to get.

Bronnen: Association for Psychological Science op PhysOrg.com, Scientific American


Meer Nieuws