Het Britse antwoord op de autonome auto

André Kesseler

13-02-2015 09:00:03

Een Brits bedrijf presenteert een geheel eigen versie van de autonome auto.

Zelfrijdende auto’s zijn hot. Google experimenteert er al jaren mee en grote autoproducenten als Mercedes, Ford, Toyota en Volkswagen werken hard aan eigen versies van een chauffeurloze kar. En nu heeft het Britse Transport Systems Catapult er ook eentje gelanceerd: de Lutz Pathfinder.

Voordat we zeggen dat we het een lelijk ding vinden, eerst maar eens de specificaties. Het elektrisch aangedreven wagentje is uitgerust met 19 sensors die de omgevingen ‘in beeld’ gaan brengen, waaronder een laser, radar, en panoramische camera’s. Op het ene scherm in het interieur kun je informatie aflezen over het karretje zelf en hoe de trip verloopt. Op het andere kun je onderweg lekker internetten of gamen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De Lutz Pathfinder gaat niet heul hard; slechts een kilometertje of twintig per uur en dat kan hij dan met volle batterijen een uur of acht volhouden. Met die snelheid kun je eigenlijk niet op de openbare weg en dat hoeft ook niet. De Lutz is namelijk bedoeld voor in de stad en op het trottoir.

Pod-MK-background-RWD.jpg

De makers zijn bovendien van plan om er een soort app bij te verzinnen, zodat je het ding als een onbemande taxi kunt laten voorrijden.

Oh, en de Lutz Pathfinder is een lelijk ding.

Bronnen: BBC News / Popular SciencePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws