Het grootste aquarium ter wereld is bijna af

Loys Bakker

27 October 2021 16:19

seaworld

In Abu Dhabi wordt hard gewerkt aan het grootste aquarium ter wereld. In 2022 opent de attractie zijn deuren voor bezoekers.

Miral, een beleggingsmaatschappij in Abu Dhabi, is begonnen aan een enorm project. Het bedrijf is druk bezig met de aanbouw van het grootste aquarium ter wereld. De huidige recordhouder is het Chinese Chimelong Ocean Kingdom, dat met zijn vissenkom van 22 miljoen liter sinds 2014 op nummer één staat. Maar daar komt verandering in. Onder licentie van het Amerikaanse SeaWorld zal Abu Dhabi binnenkort de eerste plek veroveren.

Lees ook:

Een zee van ruimte

SeaWorld Abu Dhabi is te vinden op Yas Island dat volstaat met pretparken. Hier vind je Ferrari World, Warner Bros World en de grootste klimmuur ter wereld. Maar het eiland had nog wel wat ruimte over voor een watertank met een capaciteit van 25 miljoen liter water. Al dit water is verdeeld over een aquarium van vijf verdiepingen, dat bij elkaar 183.000 km2 bedraagt.

aquarium
Het Eindeloze Uitzicht, een 20 meter lang raam in SeaWorld Abu Dhabi. © SeaWorld Abu Dhabi

Uiteindelijk zwemmen er straks zo’n 68.000 waterdieren rond in SeaWorld Abu Dhabi: haaien, mantaroggen, zeeschildpadden, noem het maar op. Behalve dan de kenmerkende orka’s. Na veel controverse in het nieuws en kritiek van dierenbeschermingsorganisaties heeft SeaWorld besloten om geen orka’s meer vast te houden.

Onderzoek

Als je benieuwd bent naar de wetenschappelijke kant van het park, mag je als bezoeker ook een kijkje nemen in het nabijgelegen Yas Island SeaWorld and Rescue Center. Dit is het eerste centrum in de Verenigde Arabische Emiraten dat volledig toegewijd is aan onderzoek en rehabilitatie van zeedieren.

Bronnen: New Atlas, SeaWorld Abu Dhabi

Beeld: SeaWorld Abu Dhabi

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Nieuws