Man zet eigen huis in elkaar

Laurien Onderwater

2018-04-23 12:59:16

huis huizenmarkt

Geen zin om je te wagen op de huidige huizenmarkt? Bouw dan zelf een huis, want dat hoeft helemaal niet zo, eh, moeilijk te zijn, bewijst deze doe-het-zelver. Bekijk het filmpje!

Huizenzoekers zijn helaas bekend met de krappe huizenmarkt. Zo rijzen de huizenprijzen de pan uit, is het belangrijk om een flinke spaarrekening te hebben, kan de studieschuld van invloed zijn op de leencapaciteit en ga zo maar door. Kortom: doffe ellende!

De Amerikaanse YouTuber en doe-het-zelver Thecrazyfarmer had kennelijk ook geen zin om zich op de huizenmarkt te wagen. Daarom bouwde hij gewoon zelf een huis. He-le-maal alleen.

Geduld

Een huis bouwen is geen eenvoudige taak, en zelfs als je vaardig genoeg bent, heb je op een bepaald moment echt een paar extra handen nodig, zou je denken. Maar Thecrazyfarmer laat zien dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn en gelukkig zijn er beelden om het te bewijzen. Wat je wel nodig hebt? Tijd en een hoop geduld!

De handige klusser bouwde een huis van 213 vierkante meter en hoe hij dat deed is te zien in de elf video’s die hij maakte. De serie laat het klusproject zien, waarbij de man met slecht een fundament begint tot de bijna laatste stap van het op zijn plaats optillen van de dakspanten met een kraan.

Hij laat het er misschien vrij gemakkelijk uitzien, maar het moet een hell of a job zijn geweest. Vooral wanneer bepaalde klussen lastig zijn om met slechts twee handen te doen, zoals een muur op zijn plaats tillen door heen en weer te rennen tussen een paar wandcontactdozen.

Het bouwproces

In onderstaand filmpje zie je deel 1 van het bouwproces, in de video eronder het elfde en laatste deel. Alle tussenliggende stappen vind je hier.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Dus: geen zin om een aankoopmakelaar in de arm te nemen en tientallen huizen te bezoeken die je toch niet kunt betalen? Bouw gewoon zelf een huis. Eitje…

Bronnen: YouTube, Popular Mechanics

Lees ook:

KIJK 5/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

Nieuwste editie

Met onder andere: Militair maatwerk - Bibberend of zwetend naar de top - De kracht van de kudde