IJsbrug van TU Eindhoven ingestort

Naomi Vreeburg

09-02-2016 13:00:46

De grootste ijsbrug ooit die in Finland moest worden gebouwd, is voor een groot deel gesmolten.

Vol goede moed reisden studenten van de TU Eindhoven eind december af naar Juuka, Finland. Samen met zo’n 150 anderen werkten ze aan de bouw van een 65 meter lange ijsbrug versterkt met twee procent papiervezels. De creatie zou een vrije overspanning van 35 meter hebben en daarmee de grootste ijsbrug ooit zijn. Maar deze droom valt in duigen, letterlijk. De ijsbrug is ingestort als gevolg van dooi.

Op social media opende het team het vervelende bericht met: “Na maanden voorbereiding en zes weken werk, hebben we de strijd verloren tegen het weer. De warme periodes kwamen helaas precies op het verkeerde moment.” Dit terwijl de poging goed van start ging; het vroor goed. Maar nu niet meer en het is zelfs gaan regenen.

Het is overigens niet de eerste keer dat het weer de grootste vijand is. Vorig jaar zaten de warme periodes de studenten ook al dwars toen ze een ijsbasiliek probeerden te bouwen. (Zie het filmpje hieronder.) Maar de diehards geven niet op. Volgend jaar gaan ze gewoon weer proberen om de ijsbrug in elkaar te knutselen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bron: NOS

Beeld: Thomas MeijermanPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes