Bijzonder: jonge Indo-Chinese tijgers gespot in Thailand

Naomi Vreeburg

2017-03-29 16:00:44

indo-chinese tijgers

Goed nieuws! Een populatie voortplantende Indo-Chinese tijgers is ontdekt.

Door toedoen van stropers en het verdwijnen van leefgebied, is de Indo-Chinese tijger bijna uitgestorven. Om een overzicht te krijgen van het aantal dat nog in het oostelijk deel van Thailand leeft, plaatsten de organisaties Panthera en Freeland in samenwerking met de Thaise overheid zogenoemde cameravallen. En de ontdekking die ze daarmee deden, was mooier dan ze durfden te dromen.

Voor de lens verschenen namelijk niet alleen volwassen Indo-Chinese tijgers, maar ook enkele jongen werden op de gevoelige plaat vastgelegd. Ontzettend bijzonder, want het is voor het eerst in 15 jaar tijd dat er in dit deel van Thailand voortplantende tijgers en hun kroost zijn gevonden.

Tweede voortplantende populatie

Verder was er voorheen slechts één voortplantende populatie Indo-Chinese tijgers bekend. Deze groep tijgers (bestaande uit ongeveer 35 individuen) vinden we in het westen van Thailand in het Huai Kha Khaeng Wildlife Sanctuary. De door Panthera en Freeland ontdekte groep geldt nu als tweede voortplantende populatie ter wereld.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Groot is de zojuist ontdekte groep overigens niet. De Indo-Chinesetijgerdichtheid in het oostelijk deel van Thailand is 0,63 tijgers per 100 vierkante kilometer, zo berekenden de organisaties. Desondanks is de ontdekking best een reden om een glaasje champagne op te drinken.

Bronnen: The Guardian, National Geographic

Beeld: FreelandPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

KIJK editie 11 - 2021
Nieuwste editie

Met onder andere: Worden robots ooit autonoom? - Bijdehante beestjes - Tech-toys