Italiaan ontwerpt vakantie-eiland

André Kesseler

31-05-2012 09:00:16

Ontwerper Michele Puzzolante heeft een ‘groen’ en toch superluxe eiland bedacht dat alle benodigde energie zelf kan opwekken.

Puzzolante noemt zijn eiland het Solar Floating Resort (SFR) en het is een combinatie van een jacht, een kleine leefgemeenschap en een onderzeeër. Het resort biedt met twee tweepersoons- en twee éénpersoons slaapkamers plek aan zes mensen. Er zijn grote algemene ruimtes en in één ervan zit een wenteltrap. Als je die afdaalt, kom je onder de waterlijn en kun je in een observatieruimte naar het rustgevende zeeleven kijken.

Het dak van de SFR, dat een middellijn van 20 meter heeft,  is helemaal bedekt met zonnecellen en bovendien zijn de wanden van het interieur ermee bekleed om ook het kunstlicht in energie om te kunnen zetten. Kijk even naar het filmpje voor meer details.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Misschien fantaseer je al over de mogelijkheden van zo’n eiland en zie je jezelf ergens midden op de Indische oceaan op het dek liggen. Maar dan moet Puzzolante je toch uit de droom helpen. Zijn creatie is niet geschikt voor de open zee, want met een beetje storm zou het kunstmatige eiland even snel als roemloos naar de kelder gaan. De SFR kan wel varen, maar zal toch meestal gewoon voor anker in de haven van bijvoorbeeld een vakantiepark blijven liggen. Ook leuk, maar het is toch een beetje een domper.

Bron: Tiger Startups

Beeld: MPD

 

 

 Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws