Japanners ontwerpen watertouchscreen

KIJK-redactie

07-08-2013 14:44:24

Aquatop display

Japanse wetenschappers hebben van een badkuip een touchscreen weten te maken via Microsofts Kinect-camera. Door met je handen door het water te bewegen, kun je beelden verplaatsen en zelfs spelletjes doen.

De touchscreenbadkuip is bedacht door een team van onderzoekers aan de Universiteit van Tokyo. Naast Kinect heb je een pc of laptop en een projector nodig, en badzout dat ervoor zorgt dat het water niet doorzichtig is. Vervolgens kunnen via Kinect bewegingen worden geregistreerd. Dit werkt zowel onderhands als bovenhands, zolang de vingertoppen maar het wateroppervlak raken.

Badeendjes en kwallen

In onderstaand filmpje kun je zien dat je met het systeem onder andere foto’s kunt verslepen door met je handen een kommetje te maken en water te verplaatsen. In- en uitzoomen lukt ook, net als het verwijderen van bestanden door ze onder water te trekken.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Maar naast deze serieuze toepassingen hebben de Japanners natuurlijk ook games bedacht. Zo kun je met je vingertoppen schieten op een badeend en virtuele kwallen. Dat wordt extra levendig gemaakt door een gigantische speaker met LED-lampjes, die vanaf de bodem roodgekleurd water rond laat plonzen.

Bron: Gamer.nl

Beeld: AquaTop/University of TokyoPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis