JIVR|Bike: fiets van de toekomst?

KIJK-redactie

18-03-2015 13:00:41

De voordelen van deze nieuwe e-bike vliegen je om de oren: elektrisch, opvouwbaar en op unieke wijze te koppelen aan slimme apparaten.

Weg met je opoefiets en zijn ouderwetse toeters en bellen, want de nieuwe JIVR|Bike komt eraan. Althans, wanneer het aan Marcin Piatkowski – bedenker van deze futuristische fiets – ligt. Hij is op dit moment druk bezig met het winnen van genoeg zieltjes op Kickstarter om de productie van zijn e-bike werkelijkheid te laten worden.

Volgens Piatkowski heeft de JIVR|Bike alles wat de moderne urban-fietser nodig heeft: elektronische aandrijving, geen ketting die eraf kan vallen en hij is opvouwbaar zodat je hem gemakkelijk mee naar binnen neemt. Als klap op de vuurpijl plaats je ook nog eens eenvoudig je smartphone in het stuur én is de fiets te koppelen aan iBeacon – een Bluetooth-systeem waarmee je verbinding legt met allerlei slimme apparaten in de buurt.

JIVRBIKE

De teller van het kickstarterproject staat op ongeveer een kwart van het bedrag dat er in totaal bij elkaar moet worden gesprokkeld. Dus als jij jezelf medio september 2015 wel door de straten ziet rijden op deze opvallende fiets dan heb je nu de kans om het project een handje te helpen.

Houd overigens wel even rekening met een fiks prijskaartje, want volgens de berichten leg je voor de JIVR|Bike op zijn minst zo’n duizend euro neer. Je krijgt hierbij dan wel de garantie dat hij waar ook ter wereld binnen 48 uur wordt gerepareerd mocht er iets aan mankeren.

Bronnen: JIVR London, Kickstarter, EngadgetPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws