Kalasjnikov toont elektrische auto in retrostijl

Naomi Vreeburg

25 August 2018 12:59

kalasjnikov

Maak kennis met de CV-1, het Russische ‘antwoord’ op de elektrische auto’s van Tesla.  

De Russische firma Kalasjnikov kennen we voornamelijk van het beruchte wapen AK-47, ontworpen door Michail Kalasjnikov. Maar het bedrijf wil op meer gebieden actief worden, zo blijkt maar weer uit het nieuwste bouwsel: een prototype elektrische auto genaamd de Electric Supercar CV-1. Hiermee hopen de Russen de strijd aan te kunnen gaan met onder andere Tesla.

Lees ook: Rusland bouwt nieuw zeemonster

Retro

Al moeten we toegeven dat de elektrische auto’s van Elon Musk er wat moderner uitzien. En dat is niet zo gek, want het prototype CV-1 dat de Russen hebben onthuld op een militaire beurs in Moskou, is gestyled op basis van de IZh 2125 Kombi – een kleine personenauto geproduceerd tussen 1973 en 1997. Een elektrische wagen met een lekker retro-uiterlijk dus.

Maar is de Electric Supercar CV-1 echt zo super als zijn naam doet geloven? Niemand die het weet, aangezien het bedrijf vrij weinig technische specificaties loslaat over de auto. Een woordvoerder vertelt dat je 350 kilometer met de elektrische kar kunt rijden, voordat hij aan de oplader moet en dat hard optrekken lastig gaat, zo meldt Autobahn.

Én de auto zal bezitten over een ‘revolutionaire technologie’ waardoor hij de volle strijd aan kan gaan met de exemplaren van Tesla. Maar de makers van het prototype houden de lippen stijf op elkaar over de details van deze technologie. Het blijft bovendien gissen naar de prijs en de verschijningsdatum van het voertuig.

Looprobot

Overigens is het niet het enige concept dat Kalasjnikov heeft gepresenteerd op de beurs. Zo kwam de firma ook op de proppen met een hoverbike, een elektrische politiefiets en een lopende robot genaamd Igoryok (afbeelding hieronder). Beginnen de medewerkers van het bedrijf het produceren van de AK-47 een beetje saai te vinden?

Kalasjnikov

Bronnen: New Atlas, Autobahn

KIJK 9/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer Nieuws