KIJK 11/2015 verschenen!

kijkmagazine

22-10-2015 09:00:16

Online privacy

Vanaf vandaag in de winkel en bij de abonnees thuis: KIJK 11/2015, met als coveronderwerp het verdwijnen van onze privacy.

Prachtige uitvinding, dat internet. Maar met zo’n beetje elke muisklik geven we een snippertje informatie over onszelf prijs. Bedrijven en overheden stellen daarmee haarscherpe individuele profielen samen en dringen zo door in onze privésfeer. Hoe ver gaan ze daarin? En wat betekent dat voor jou? Dat beschrijft journalist en vaste KIJK-schrijver Tim van Ham in het coververhaal van ons nieuwe nummer.

KIJK 11/2015Verder onder meer in deze editie:

  • 15 jaar een permanent bewoond ISS: wat heeft ons wetenschappelijk gezien opgeleverd?
  • Stress alleen maar slecht voor je? Welnee. Stress maakt je socialer, het versterkt je geheugen, het helpt je afweersysteem een handje en meer.
  • Joseph Kittinger maakte naam met zijn parachutesprong van 31 kilometer hoogte in 1960 – maar beleefde nog veel meer in zijn nu 87 jaar durende leven. KIJK sprak met hem.
  • Waarom hebben mensen geen bot in hun penis? En andere prangende vragen beantwoord.

KIJK 11/2015 ligt vanaf vandaag voor 5,95 euro in de winkel. Je kunt het nummer ook online bestellen – zonder verzendkosten. Lees je het blad liever op je tablet? Dat kan met de apps Tijdschrift.nl en Magzine.nu.

Beeld: iStock/Getty Images (header), beeld: Getty Images, bewerking: Bert van den Broek/IDETIF (cover)Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Mens