KIJK 9/2011: De kwestie JSF

kijkmagazine

15 July 2011 13:00

JSF

Deze week is-ie naar de drukker gegaan: KIJK 9/2011. Met daarin een primeur: eindelijk spreekt de Luchtmacht zich uit over de JSF.

Er is de afgelopen jaren heel wat afgekibbeld over de Joint Strike Fighter a.k.a. de F-35 Lightning II, maar de Koninklijke Luchtmacht mengde zich opmerkelijk genoeg niet of nauwelijks in die discussie. Tot nu dan, want in ons komende nummer leggen we luitenant-kolonel Bert de Smit tien JSF-bezwaren voor, aangedragen door KIJK-lezers. Daarnaast voelen we Dolf Bos uitgebreid aan de tand, die Program Manager Military Operations is bij TNO. Samen geven ze ons antwoord op de vraag: is de JSF, ondanks alle gedoe, tóch de juiste keuze voor de Nederlandse strijdmacht?

Verder onder meer in dit nummer: in 5 minuten alles over vaccinaties, een bijzondere aflevering van de rubriek Man&Macht over FIFA-baas Sepp Blatter, en een artikel over de beladen vraag ‘wat zorgt er nu voor dat iemand homoseksueel is?’

KIJK 9/2011 verschijnt op vrijdag 29 juli. De komende weken publiceren we op KIJK.nl voorproefjes van de verschillende artikelen en rubrieken uit dit nummer.

Beeld: André Kesseler


Meer Nieuws