KIJK-actie: vlieg mee met een Antonov An-2!

KIJK-redactie

2012-04-20 16:00:33

Antonov An-2

Wie wil het niet: vliegen in een van de stoerste vliegtuigen ooit gebouwd, de Antonov An-2? Classic Wings biedt KIJK-lezers deze unieke mogelijkheid.

Oleg Antonov werd ongetwijfeld raar aangekeken toen hij kort na de Tweede Wereldoorlog zijn plannen voor een nieuw toestel presenteerde. Zijn Antonov An-2 was namelijk een dubbeldekker, en die waren al jaren uit de mode. Maar de Russische ontwerper zette door, met als resultaat een oersterk vliegtuig dat in 1947 voor het eerst vloog en maar liefst 45 jaar lang in productie zou blijven. Een prestatie van formaat: de C-130 Hercules is weliswaar langer in productie gebleven, maar de An-2 heeft veel meer karakter – en blijft in elk geval ’s werelds grootste eenmotorige dubbeldekker.

Wil jij een keer met dit bijzondere toestel meevliegen? Dat kan, want Classic Wings heeft er één! Hoe regel je een vlucht?


Meer Nieuws

tijdelijk Gratis verzending

We begrijpen dat je niet staat te springen om nu naar de supermarkt te gaan om een exemplaar van KIJK uit de schappen te grissen. Bestel onze edities online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten.