KIJK-columnist Freek Vonk wint Eurekaprijs

kijkmagazine

02-10-2012 13:00:48

Freek Vonk met slang

Gisteren werden de twee winnaars van de Eurekaprijs van dit jaar bekendgemaakt. KIJK-columnist en bioloog Freek Vonk was er een van.

De Eurekaprijs wordt met ingang van 2012 elk jaar uitgereikt aan zowel een wetenschapper als aan een journalist, die hebben bijgedragen aan “het vergroten van de kennis en betrokkenheid van een breed publiek bij de wetenschap”. De wetenschapper die de prijs dit jaar kreeg, kennen KIJK-lezers maar al te goed: bioloog Freek Vonk, die sinds eind 2011 met zijn column in elke editie van ons blad heeft gestaan. Daarnaast is Vonk vooral bekend van de tv-programma’s die hij presenteert of waarin hij als gast enthousiast vertelt over zijn vak. Maar ook als wetenschapper gooit hij hoge ogen; onder meer was hij medeauteur van diverse artikelen in het toonaangevende tijdschrift Nature.

In de categorie journalisten won Rob van Hattum, die met name betrokken is bij allerlei wetenschapsprogramma’s op tv. Beide winnaars krijgen een bedrag van 12.500 euro.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

En de Eurekaprijzen 2012 gaan naar…. from Fast Facts on Vimeo.

Het is overigens niet de eerste keer dat een KIJK-medewerker in de prijzen valt. In 2005 won toenmalig hoofdredacteur Monique Punter (1965-2007) de Furore Eureka-prijs voor “beste vrouwelijke prestatie” op het gebied van wetenschapscommunicatie naar het grote publiek.

Bronnen: Wetenschap 24, VPRO, NWO

Beeld: Studio 5982Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis