KIJK Live! #10 – de foto’s!

KIJK-redactie

18-06-2014 13:00:13

Gisteren was alweer de tiende editie van Kijk Live! in Utrecht. Bekijk hier de foto’s!

Het was weer een leerzame en gezellige KIJK Live! gisteren in het mooie Museum & Sterrenwacht Sonnenborgh te Utrecht. De onderwerpen varieerden van de piramidebouw van de oude Egyptenaren tot killer robots. We kregen dit keer zelfs een heuse poëzievoordracht. Hieronder een korte impressie van de geweldige avond met een fijn publiek. Met dank aan Erik de Klein voor de foto’s.

Daniel BonnDaniel Bonn (Universiteit van Amsterdam) beet gisteravond het spits af. Hij legde uit hoe oude Egyptenaren erin slaagden om enorme stenen en standbeelden door de woestijn te verplaatsten. Duizenden jaren na dato lijkt dit mysterie namelijk opgelost.

Huib Mansvelder

In KIJK 8/2014 spraken we uitgebreid over het Human Brain Project: het bouwen van een enorm computerbrein. Huib Mansvelder (Vrije Universiteit Amsterdam) vertelde meer over dit fascinerende onderwerp.

Ingmar Heytze

Dat wetenschap valt te rijmen met poëzie bewijst onze oud-columnist Ingmar Heytze. Hij las voor uit zijn eigen (dicht)werk.

Vivianne

Ook dit keer was de presentatie in handen van KIJK-redacteur Vivianne Bendermacher. En wat deed ze het weer leuk.

Rene van Roij

René van Roij (Universiteit Utrecht) praatte niet over groene, maar over blauwe energie. Zullen we binnenkort stroom kunnen opwekken uit de Rijn? Hier praatte Van Roij vol enthousiasme over.

Merel Ekelhof

Hoe bang moeten we zijn voor de ontwikkeling van killer robots? Merel Ekelhof, afgestudeerd op dit boeiende onderwerp, gaf ons stof tot nadenken. Zij schreef hierover een rapport voor vredesorganisatie PAX.

Deze editie van KIJK Live! was voorlopig de laatste. Wij houden namelijk even een zomerstop, maar komen natuurlijk weer terug. Wanneer meer bekend is over de datum en locatie van de volgende KIJK Live! laten we dit natuurlijk aan je weten. Houd hiervoor deze site goed in de gaten.

Beeld: Erik de KleinPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis