KIJK Live! #11 – de foto’s

Naomi Vreeburg

17-10-2014 13:00:02

Gisteren was na een zomerstop de elfde editie van KIJK Live! in Wageningen. Bekijk hier de foto’s!

Wat een fijne editie van KIJK Live! was het gisteren in het ontmoetingscentrum Impulse te Wageningen. De onderwerpen liepen uiteen van gele cassave tot computers die hun eigen games ontwikkelen. Dit keer was er zelfs live contact met één van de deelnemers aan de Volvo Ocean Race! Hieronder een korte impressie van de gezellige en leerzame avond. Met dank aan Erik de Klein voor de foto’s.

Martin van ittersum

Gisteren was het Wereldvoedseldag en daar hebben we op KIJK Live! dan ook aandacht aan besteed. Hoogleraar plantaardige productiesystemen Martin van Ittersum (Wageningen UR) vertelde dat de wereldbevolking van de huidige 7 miljard  naar 9 miljard mensen gaat stijgen en legde uit hoe we in de toekomst voldoende voedsel kunnen verbouwen om al die monden te voeden. En dat, uiteraard, zonder het milieu nog verder te belasten.

Walter Sluijte

In KIJK 12/2014 worden vier scenario’s besproken over hoe ons heelal in één klap kan ophouden te bestaan. Theoretisch natuurkundige Walter van Suijlekom (Radboud Universiteit Nijmegen) vertelde wat er mis kan gaan en gaf ons hoop. Een nieuw deeltje zou ons heelal namelijk van zo’n catastrofe kunnen redden.

Volvo Ocean

Vlak voor de pauze kregen we een live-verbinding met één van de deelnemers aan de Volvo Ocean Race die op dat moment ter hoogte van de Canarische eilanden voer.

Inge

Dit keer was de presentatie in handen van KIJK-hoofdredacteur a.i. Inge Fraters. En wat deed ze het goed!

Elise Talsma

Elise Talsma (Wageningen UR) sprak eveneens in het kader van Wereldvoedseldag. Zij vertelde ons hoe gele cassave mensen met vitamine A-gebrek kan helpen en of ze deze nieuwe variant wel willen eten.

Manuel Kerssemaker

De avond werd afgesloten door Manuel Kerssemaker van Abbey Games, bekend van de culthit Reus. Hij vertelde over games die grotendeels door computers worden gemaakt en of deze apparaten die verantwoordelijkheid wel kunnen dragen.

Het was een geslaagde avond en we kijken uit naar de volgende KIJK Live! Waar en wanneer deze precies is, laten we nog weten. Houd hiervoor deze site goed in de gaten.

Beeld: Erik de KleinPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis