KIJK Live! 16 november: kom je ook?

Naomi Vreeburg

11 November 2016 16:00

kijk live

Een speciale editie van ons evenement KIJK Live! staat op de stoep. Aankomende woensdagavond maken we namelijk de winnaar van de wedstrijd ‘Het beste tech-idee van 2016’ bekend.

Woensdag 16 november ben je vanaf half 8 ’s avonds van harte welkom bij alweer de negentiende editie van KIJK Live! En deze keer is het evenement extra spannend: vijf teams die meedingen om de titel ‘Het beste tech-idee van 2016’ presenteren hun technische hoogstandje, waarna we de winnaar aanwijzen. Dus heb je aanstaande woensdagavond nog een gaatje in je agenda? Kom dan naar KIJK Live! in museum & Sterrenwacht Sonnenborgh, Utrecht.

Tech-wedstrijd

Heb je het nieuws over de tech-wedstrijd gemist? Vanaf 19 september tot en met 30 oktober kon je hier stemmen op twintig veelbelovende innovaties van eigen bodem. Het oordeel van het publiek bepaald voor 50 procent de winnaar. De andere 50 procent is voor rekening van een deskundige jury. En we kunnen nu al verklappen: die twee groepen waren het niet altijd met elkaar eens.

Benieuwd welke vijf teams zulke spreken op KIJK Live? We sommen ze hieronder op – in willekeurige volgorde:

 De priegelwerkrobot – MicroSure
De bot van MicroSure heeft een behoorlijke vaste hand.
– 
Een auto op mierenzuur – Team FAST
Er komt geen drupje benzine aan te pas om deze auto te laten rijden.
– Slimme kniebrace – JimFIT
Ooit thuis oefeningen moeten doen van de fysio? Deze kniebrace helpt je.
– Stoffenherkenner – Spectral Industries
Dit apparaat herkent heel wat elementen. En dat is handig voor heel wat beroepen!
– Ruggendichter – TU Delft, LUMC & Erasmus MC
Deze 3D-printer moet open ruggetjes van ongeboren kindjes gaan verhelpen.

Geef je op voor KIJK Live!

Erbij zijn? Het programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur, met inloop vanaf 19.30 en na afloop een borrel. Toegang is gratis! Wel is het nodig om je van tevoren in te schrijven, waarbij geldt: vol is vol. Geef je dus snel op!

Je kunt je aanmelden voor dit evenement door een mailtje te sturen naar [email protected] met als onderwerp ‘KIJK Live! 16 november’, of via deze Meetup-pagina.


Meer KIJK tipt