KIJK Live! #19 – de foto’s

Naomi Vreeburg

17 November 2016 16:40

KIJK Live!

Gisteren stonden de deuren van museum & sterrenwacht Sonnenborgh weer open voor een nieuwe editie KIJK Live! Bekijk de foto’s.

We raken de tel bijna kwijt: woensdagavond vond alweer de negentiende editie van ons gezellige en leerzame evenement KIJK Live! plaats. En dit keer een extra spannende: we maakten hier voor het eerst de winnaar bekend van onze wedstrijd ‘Beste tech-idee van 2016’. Vijf teams streden gisteren om deze titel.

KIJK Live!

Thijn Kolk van JIMFit beet het spit af met een slimme kniebrace die je kunt gebruiken als je van de fysiotherapeut oefeningen thuis moet uitvoeren. Het apparaatje stuurt de gegevens door naar de fysio die je direct van feedback kan voorzien.

ad-en-marijn

“Waar is deze steen van gemaakt?”, vroeg Ad Maas wijzend naar een steen die Marijn Sandtke vasthield. Het publiek wist het antwoord niet, maar de spectrometer van Spectral Industries kan het je wel vertellen.

KIJK Live!

De presentatie was deze avond in handen van adjunct-hoofdredacteur Jean-Paul Keulen. En die taak volbracht hij met verve.

KIJK Live!

Ook Alex Eggink (Erasmus MC) en Lisette Tas (TU Delft) kwamen met zijn tweeën. Ze hebben een naald ontwikkeld die een kapje over het open ruggetje van een ongeboren kind kan printen. En het duo had de naald uiteraard mee.

KIJK Live!

En na drie praatjes was het tijd voor wat interactie: de pubquiz! Een korte dit keer, want na drie moeilijke vragen was er nog maar één deelnemer over.

KIJK Live!

Chirurgen moeten soms de meest kleine onderdeeltjes in ons lichaam repareren. Met de priegelwerkrobot Microsure wordt dit een stuk gemakkelijker, vertelde Raimondo Cau (TU Eindhoven).

KIJK Live!

Team FAST heeft als eerste ter wereld een prototype van een auto op mierenzuur gepresenteerd. Maar daar willen ze het niet bij houden, zeiden Wiske van Hezewijk en Tom Sommers. Ze werken nu aan een bus.

KIJK Live!

En toen was het 22.00 uur: het moment van de waarheid. Want wie sleept die felbegeerde award voor Beste tech-idee van 2016 in de wacht? De ruggendichter van het LUMC, TU Delft en Erasmus MC. Gefeliciteerd!

Meer foto’s van de geslaagde avond vind je hier. Waar en wanneer de volgende editie van KIJK Live! zal plaatsvinden, weten we op dit moment nog niet. Maar houd de site in de gaten voor meer informatie.

Beeld: Korneel Luth


Meer Foto's