KIJK Live! 7 – de foto’s

kijkmagazine

20-03-2014 13:00:11

Gisteren was de zevende editie van KIJK Live! Bekijk nu de foto’s.

We hadden weer een gevarieerd programma, gisteravond in de Berlage meet & workspace in Amsterdam: van de nieuwste technologie gepresenteerd op SXSW tot subliminale beïnvloeding, en van de grillige buien van de zon tot de wetenschap achter ‘Iceman’ Wim Hof.

Erik de Klein maakte weer een mooie fotoserie van het evenement. Een selectie.

kl7-tom-van-der-meer

Politicoloog Tom van der Meer (Universiteit van Amsterdam) beet het spits af. Hij betoogde dat onze democratie in elk geval niet wat de kiezers betreft in een crisis verkeert, in tegenstelling tot wat veel Nederlandse en buitenlandse denkers beweren.

kl7-zaal

De zaal zat weer mooi vol met een geïnteresseerd publiek.

kl7-frans-snik

Sterrenkundige Frans Snik (Universiteit Leiden) sprak over de grilligheid van onze zon en wat een zonnestorm kan aanrichten op aarde.

kl7-vragen

Ook deze keer kwamen er weer goede vragen uit het publiek.

kl-geert-buijze

Arts-onderzoeker Geert Buijze (AMC) sprak over ‘Iceman’ Wim Hof, die onlangs met een groep van 26 personen in korte broek in 48 uur de Kilimanjaro beklom.

kl7-wim-hof

Als verrassing was ‘Iceman’ Wim Hof ook zelf aanwezig bij KIJK Live! Hij probeerde de zaal letterlijk op te warmen met ademhalingsoefeningen.

kl7-thijs-verwijmeren

Sociaal psycholoog Thijs Verwijmeren (Radboud Universiteit) doet onderzoek naar subliminale reclame. Zijn experimenten laten zien dat onder bepaalde omstandigheden mensen wel degelijk te manipuleren zijn met beelden die zo kort worden getoond dat ze niet bewust worden gezien.

KIJK bedankt de sprekers, het camerateam van MaMedia, Daan van Bergen (Videologic), Martijn Aslander, Permanent Beta en Felix Lepoutre van de Berlage meet & workspace van harte voor hun medewerking aan deze geslaagde avond!

Ook een keer bij KIJK Live! zijn? Geef je op voor de volgende editie, op dinsdag 15 april!

Beeld: Erik de KleinPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis