KIJK Live! Arnd Marijnissen over bedreigingen internet

kijkmagazine

27-01-2014 09:00:32

KIJK Live! Arnd Marijnissen

Welke bedreigingen ondervindt internet? Daarover sprak Arnd Marijnissen op KIJK Live! Bekijk nu het filmpje!

“Hoe robuustheid van internetarchitectuur wordt ondermijnd door politieke waan en goedbedoelde onkunde.” Dat was de titel van het praatje dat Arnd Marijnissen, medeoprichter van de Amsterdamse hackerspace Technologia Incognita en Netwerkbeheerder van XS4ALL, hield op de afgelopen editie van KIJK Live! Onder andere vertelde hij over hoe Pakistan YouTube platlegde, hoe de NSA een ‘knop’ kreeg om Google tijdelijk uit te zetten, en hoe Belgacom werd afgeluisterd met een zogenoemde quantum insertion.

KIJK Live! gemist? Of wil je het praatje van Marijnissen nog eens in alle rust op je laten inwerken? Bekijk het onderstaande filmpje, gemaakt door Ralph Mooijekind van Videodepartment.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ook eens bij KIJK Live! zijn? Geef je via Meet-up op voor de volgende edities: op 19 februari en op 19 maart, in de Meet & Workspace van de Beurs van Berlage, Amsterdam. De zaal gaat open om 19.30 uur; toegang is gratis. Informatie over de onderwerpen volgt binnenkort!

Foto: Erik de KleinPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws