KIJK overspoeld met reacties

KIJK-redactie

01-11-2013 11:00:56

Na de grote aankondigingen van Sanoma gisteren is KIJK overspoeld met steunbetuigingen en lieve reacties. Hier een klein overzicht.

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Sanoma, de uitgeverij van KIJK, met slechts 17 magazine-merken wil doorgaan. KIJK behoort niet tot die groep, en wordt daarom ondergebracht bij een nieuwe eigenaar. Dit nieuws maakte zoveel los bij de trouwe lezers, de ex-lezers en andere betrokkenen, dat we zijn overspoeld met reacties. Een paar van die hartverwarmende reacties willen we je niet onthouden.

Ruime KIJK op de wereld

Op onze website reageert Wilco Lunenburg: “Zonder KIJK is mijn wereld niet compleet. Ik lees ‘m al zo lang, het is gewoon een stukje van mijn leven geworden. Doorgaan!”

Ook Floor plaatst een reactie op kijkmagazine.nl: “Ik ben met de KIJK opgevoed en inmiddels lezen mijn kinderen de KIJK ook. Ik gun ze ook een ruime KIJK op de wereld. Sterkte in deze onzekere tijden.”

Via de mail kregen we een bemoedigende reactie van Christiaan de Jong: “Het nieuws van vanochtend schokt mij. Ik begrijp dat wellicht een meer multimediaal gericht platform gezocht moet worden tegenwoordig, maar dat neemt niet weg dat het eeuwig zonde zou zijn als dit fantastische blad met al haar betrokken redacteuren verloren zou gaan. Bij deze wil ik het hele team een hart onder de riem steken en ik hoop dat KIJK een andere eigenaar vindt. Niet in de laatste plaats zodat ik hem maandelijks kan blijven ontvangen.”

Iedere keer verslonden

Remy Bergsma laat via Facebook weten dat hij abonnee is sinds 1991 en alle KIJKs vanaf 1979 in zijn bezit heeft. “Ik hoop dat KIJK nog blijft bestaan! (..) Duimen dus voor jullie!”

Lezer Frank van der Lee wenst de redactie ook via Facebook veel succes: “Veel succes jongens. Ik heb jullie prachtige tijdschrift al sinds begin 1989 iedere keer weer verslonden.”

Vooral op Twitter zijn veel hartverwarmende of verontwaardigde reacties op de verkoop van KIJK. Arjan van Bijnen tweet: “Als ik het geld had zou ik trouwens KIJK met alle liefde kopen. Tof merk.”

Onze columnist Ronald Giphart schrijft op Twitter: “Het tijdschrift KIJK moet behouden blijven. (Zo, het is eruit.)”

Jeugdsentiment

John Brosens laat via Twitter weten dat ‘het wel duidelijk is waar Sanoma voor staat. Wat een culturele armoede als je bladen als KIJK dumpt.’

Chris Bont twittert: “Wat ontzettend jammer, Sanoma gaat ook KIJK wegsaneren. #jeugdsentiment”

Tot slot tweet Maarten Keulemans: “Ongelooflijk. Sanoma zet vlaggenschip van de Nederlandse wetenschapsbladen KIJK op de loopplank. Alles van waarde is weerloos?”

Dit is maar een greep uit de vele reacties die overigens blijven binnenstromen. We willen jullie heel erg bedanken voor het medeleven. Maar wees gerust, we blijven de komende jaren met veel plezier en deskundigheid KIJK maken! Als het aan ons ligt blijft KIJK namelijk nog vele jaren doorgaan met het brengen van nieuws en achtergronden in de wetenschap, technologie, maatschappij en historie, zoals je dat van ons gewend bent.

Volgende week is er weer een nieuwe editie van KIJK Live! en komende maand ligt er een extra dik nummer van KIJK in de winkel. We blijven niet stil zitten, dus graag tot KIJK!

 Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws