Knoei met Poetins gezicht dankzij deze software

Laurien Onderwater

22-03-2016 13:00:13

Gezicht software

FaceSwap kennen we al. Maar nu kun je je eigen gezicht ongemoeid laten en met dat van een ander knoeien.

Een bloedserieuze Poetin gekke bekken laten trekken of Donald Trump te grazen nemen. Het kan dankzij een nieuw gezichtsherkenningssysteem dat een groep Duitse en Amerikaanse onderzoekers heeft ontwikkeld. Met de nieuwe videotechnologie kun je bijvoorbeeld heel makkelijk YouTube-filmpjes manipuleren.

Echt of nep?

De software – die een filmpje beeld voor beeld analyseert – maakt gebruik van een doodgewone webcam om een real time 3D-beeld van je gezicht te creëren. Dit beeld wordt vervolgens aangepast aan het gezicht van bijvoorbeeld Barack Obama of George Bush. Zelfs details als de tanden worden passend in het gezicht van de ander gezet om het beeld zo geloofwaardig mogelijk te maken. En geef toe; het is moeilijk te zien dat dit nep is.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Een beetje creepy is het wel, maar het is waarschijnlijk ook de enige keer dat je een glimlach zult zien op het gezicht van Poetin.

Bronnen: Stanford University, University of Auvergne (pdf), Engadget, RT

Beeld: Stanford UniversityPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes