Lantaarnpaal stimuleert elektrisch rijden

André Kesseler

23-06-2015 09:00:34

Als je op dit moment ergens onderweg een elektrische auto wilt opladen, ben je al snel afhankelijk van een speciale oplaadpaal. Als het aan BMW ligt, gaat dat veranderen.

De Duitse autobouwer BMW liet tijdens het jaarlijkse Low Carbon Oxford Week in Groot Brittannië een prototype zien van Light and Charge. Het systeem bestaat uit straatlantaarns met energiezuinige led-lampen en een laadpunt. En daarmee kun je, als de plannen van BMW aanslaan, bij een heleboel lantaarnpalen de batterijen van je elektrische auto volgooien. Je plugt de standaard stekker in, haalt het pasje door de gleuf en met één druk op de knop begint het laadproces. Het betaalsysteem i ChargeNow van BMW houdt bij hoeveel stroom je verbruikt en schrijft het geld van je rekening.

P90169190

BMW wil met Light and Charge het rijden met elektrische auto’s zo aantrekkelijk mogelijk maken. Woordvoerder Peter Schwarzenbauer van BMW zegt daarover: “Het is een innovatieve en eenvoudige manier om oplaadstations naadloos te integreren in het bestaande elektriciteitsnetwerk.”

Het nieuwe systeem wordt met ingang van volgend jaar getest in München. Overigens niet met de speciale led-lantaarnpalen, maar op de bestaande palen met eronder uiteraard de benodigde parkeerruimte.

Bronnen: Science AlertBMW

Beeld: BMWPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws