LEGO presenteert óók vouwbare telefoon

Laurien Onderwater

06-03-2019 08:59:47

LEGO Fold

Was je al begonnen met sparen voor de Samsung Galaxy Fold? Niet nodig, de Deense speelgoedfabrikant komt nu ook met een vouwbare, eh, telefoon en die is stukken goedkoper.

Twee weken terug schreven we over de langverwachte Samsung Galaxy Fold die was onthuld. Niet lang daarna kondigde het Chinese Huawei ook een vouwbare telefoon aan; de Mate X. Who’s next? Apple? LG? OnePlus? Nope, LEGO!

Lees ook:

LEGO Fold

De LEGO Fold heeft in gevouwen modus een scherm van 5 inch, en 11 inch wanneer de ‘smartphone’ is opengevouwen. Dat is een groter display dan die van de Galaxy Fold. Een ander groot pluspunt van de LEGO Fold ten opzichte van de vouwbare telefoon van Samsung is dat de batterij eindeloos lang meegaat. Wel staat daar tegenover dat de Galaxy Fold net iets mooier is afgewerkt dan de LEGO-variant.

Maar wat maakt het ook uit, want de LEGO Fold is natuurlijk als een grap bedoeld; de Deense speelgoedfabrikant steekt de draak met onder andere Samsung en Huawei. Bovendien is het een slimme marketingactie geweest.

De Fold heet eigenlijk LEGO Pop-Up Book en is een sprookjesboek waaruit figuren omhoog komen als het boek wordt geopend. Uiteraard moet je dit boek zelf in elkaar knutselen. Vind je het nog steeds leuk? De LEGO-set is hier te koop voor €74,99.

Bronnen: LEGO (Twitter), The Verge

Beeld: LEGO

KIJK 3/2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws