Filmpje: enorme LEGO-kraan verplaatst meubilair

Laurien Onderwater

28-12-2017 15:59:02

LEGO-kraan

Wil je je woonkamer herinrichten, maar geen zin om alles te moeten versjouwen? Dan gebruik je toch gewoon deze enorme LEGO-hijskraan.

Toen je als kind met LEGO speelde, heb je op een zeker moment vast een hijskraan of takelwagen gebouwd. Want, eerlijk is eerlijk, die dingen zijn tof. Maar een kraan wordt nog veel cooler wanneer hij zo groot is dat hij je woonkamer in beslag neemt. Zo dacht YouTuber en fervent LEGO-bouwer Dawid Szmandra er vast ook over. Hij bouwde een Liebherr LR 11000-kraan na met heul veel LEGO-steentjes.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Doe-het-zelf

De hijskraan van Szmandra bestaat, naar eigen zeggen, voor 99,9 procent uit LEGO-onderdelen. Uitzonderingen zijn de katrolwielen, de stickers en de snaren. De kraan – gemaakt met LEGO Mindstorms EV3 steentjes – weegt bijna 30 kilo, is uitgerust met negen motortjes, zeven lichtsensoren, en een touch sensor.

Maar het meest bijzondere is nog wel dat de kraan daadwerkelijk (redelijk zware) meubelen kan verplaatsen. Een bank of koelkast is een ander verhaal, maar stoelen verzet hij met gemak, en kleine kinderen misschien ook wel.

Zin om zelf aan de slag te gaan? Dat kan. Het enige dat je nodig hebt, is heel veel geduld en heel veel LEGO-steentjes. O, en ook wat geld om dit alles te kunnen bekostigen. Succes!

Bronnen: YouTube, Gizmodo

Lees ook:

KIJK 1/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes