Lezers en redactie bespreken KIJK 13/2010 op Twitter

kijkmagazine

03 December 2010 16:00

Op 1 december deed de KIJK-redactie een experimentje: het huidige nummer op Twitter bespreken met lezers. Een greep uit de reacties.

Het eerste onderwerp dat we aansneden, was de cover. Jules_NL was erover te spreken. “‘Complot!’ klinkt spannend en je ziet vreemde dingen die toch bekend zijn, maar ook een raadsel.” Kastermaster: “Ziet er goed genoeg uit. Interessant en duidelijk.” Bigbramel: “Best wel vette voorkant.”

Over de column van Ronald Giphart waren de meningen verdeeld. “Ik vind Gipharts columns een beetje raar”, vond tomtom2go. “Niet echt waar ik op zit te wachten. Ik lees liever over andere dingen.” KapiteinKlootoog twitterde daarentegen: “Uitstekende columns, las ze vroeger ook erg graag!” Anderen vonden ze “echt wel leuk en grappig” en zelfs “geniaal”.

Het beeldverhaal ‘Wat jij niet ziet: de wereld door de ogen van dieren’ werd goed ontvangen. Maskermaker: “Ik vond het echt superafbeeldingen. Erg interessant ook! Topartikel.” Jules_NL: “Natuurlijk leuk onderwerp. Je moet er maar op komen en leerzaam.” KIJK-freelancer Boris Zonneveld deed ook een duit in het zakje: “Dat waren mooie plaatjes, collega’s.”

Over de boekenrubriek zei Andre_Bakker: “Zit bijna altijd een boek bij dat ik ga lezen. Ga zo door!” Maar dat geldt niet voor iedereen. FMJansen: “Persoonlijk lees ik de boekenrubriek nooit :$”

NielsDePaepe merkte verder op: “Voor mij mag er wat meer over de ruimtevaart in komen. Altijd interessante artikels.” (Niels wordt overigens op zijn wenken bediend; voor 2011 staan er aardig wat ruimtevaartverhalen op stapel.) Andre_Bakker wil “minder artikelen over leger en meer over bijvoorbeeld psychologie, muziek, filosofie, politiek, dat soort onderwerpen”.

Op de vraag of KIJK dikker moet worden, werd verschillend gereageerd. Royv2 vond van wel: “Ik heb hem te snel uit.” Jules_NL zei daarentegen: “Ik vind [84 pagina’s een] mooi aantal. Hij moet nog door brievenbus passen en in maand te lezen zijn en het moet niet veel en slechter worden.” Andre_Bakker: “Als KIJK dikker wordt, wordt of het abonnement duurder of de kwaliteit van de artikelen gaat achteruit.” Maskermaker: “Zeker niet dikker met de huidige onderdelen. Hij is nu eigenlijk perfect.”

Al met al vonden wij het leuk om op zo’n directe manier met onze lezers te communiceren – de mensen waar we het toch uiteindelijk allemaal voor doen. Op naar de volgende Twitterbladbespreking, met hopelijk nog wat meer deelnemers!

Volg de KIJK-redactie op Twitter!


Meer Nieuws