Liever een KIJK met ruggetje of met nietjes?

kijkmagazine

20 January 2011 13:00

De eerste KIJK van 2011 had een ruggetje in plaats van nietjes. Wat vonden onze lezers daarvan?

Afgaande op een poll die onlangs te beantwoorden was op deze site, vindt 57 procent van de lezers het ruggetje (of, in uitgeeftermen, een gelumbeckt tijdschrift) een verbetering. 17 procent heeft liever de bekende nietjes, terwijl het 26 procent absoluut niets uitmaakte hoe de pagina’s van het blad aan elkaar blijven zitten.

Kortom, een meerderheid ziet het wel zitten als we KIJK voortaan altijd een ruggetje geven. Wel wees Marc Jupijn ons via e-mail op een probleem met deze bindmethode:

“Tot mijn grote verbazing merkte ik in onze vakantie in Egypte afgelopen maand (temperatuur rond de 32 graden Celsius) dat het blad uit elkaar valt. Wanneer je het enige tijd op een strandbedje laat liggen in de hete zon en dan verder wilt gaan lezen, vallen spontaan de bladzijden eruit. Blijft dit zo? Zo ja, dan kan ik mijn vakantie daarop aanpassen. Boeken we wel iets naar Lapland.”

Voorlopig kunnen we Marc en andere zonaanbidders gerust stellen: de komende maanden is KIJK weer als vanouds geniet. Maar we sluiten – zeker na de resultaten van bovenstaande poll – niet uit dat we een keer permanent op een ruggetje overschakelen. Tenzij global warming ineens een vlucht neemt en Egyptische temperaturen hier in Nederland de norm worden – dan houden we het bij nietjes.


Meer Nieuws