Maak kennis met de Tiger Rapids

Naomi Vreeburg

12-06-2018 08:59:45

tiger rapids

Fabrikant Intel heeft twee jaar gewerkt aan een digitaal notebook met twee schermen en het prototype Tiger Rapids is het resultaat.

Je hebt simpel gezegd twee soorten types: mensen die aantekeningen maken op hun laptop en soortgenoten die hiervoor hun oude vertrouwde papieren boekje en pen pakken. Moleskine, het bedrijf dat onder meer notitie- en schetsboeken produceert, probeert deze twee types al langere tijd met elkaar te verenigen met onder meer de Smart Writing Set. Wanneer je met een speciale pen tekeningen maakt, verschijnen ze ook op je tablet.

Papieren gevoel

Chipfabrikant Intel gaat nog een stapje verder met een onlangs onthuld prototype: de Tiger Rapids. Dit is een digitaal notebook met twee 7,9 inch schermen: een HD LCD-display aan de linkerkant en een EPD-scherm aan de rechterkant. Op het LCD-scherm kun je apps openen en over het web surfen, terwijl je op het EPD-display kunt schrijven en tekenen. Deze teksten en kunstwerken zijn vervolgens te digitaliseren en over te brengen naar het LCD-scherm.

Wie weleens op een tablet of smartphone heeft geschreven met behulp van een stylus weet dat het nog niet zo gemakkelijk is om letters te vormen die je naderhand daadwerkelijk nog terug kunt lezen. Dit komt voor een deel doordat de displays gladder zijn dan de papieren pagina’s in je notitieboekje. Intel wilde het papieren schrijfgevoel echter wel incorporeren in de Tiger Rapids en maakte het EPD-scherm daarom wat groffer.

Op de markt

Wel geven meerdere mensen die een review over Tiger Rapids schreven aan dat er een vertraging zit tussen het opschrijven en het verschijnen van de tekst op het scherm. Maar het gaat hier per slot van rekening om een prototype dat nog niet klaar is om op de markt te brengen.

Overigens laat Intel weten dat het ook niet de bedoeling is dat het bedrijf zelf een versie maakt voor de consument. Het prototype moet dienen als technologie die andere fabrikanten kunnen toepassen in hun eigen producten. En volgens insiders wordt er al druk over deze mogelijkheden gebabbeld.

Bronnen: The Verge, Engadget

Lees ook:

KIJK 6/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar