Maker Monday: elektrische eenwieler-scooter

Naomi Vreeburg

07-05-2018 08:59:00

scooter

Elke maandag is Maker Monday op onze site. Deze keer: man scheurt op scooter met één wiel. 

Sta je geregeld in de garage om oude scooters of motors op te knappen? Bij John Dingley gaat het iets verder dan nieuw leven in voertuigen blazen. Hij maakt de meest bizarre creaties, zoals dit knutselwerkje: een scooter die niet is uitgerust met de gebruikelijke twee wielen, maar met slechts één wiel.

Dat is niet het enige vreemde aan het voertuig: de zogenoemde Mega Hub Motor Electric Unicycle bestaat uit een elektrische motor van een boot en je moet je lichaamsgewicht verplaatsen om te sturen. De elektronica die ervoor zorgt dat de scooter in balans blijft, zit verstopt in de grote koplamp. En dat ziet er dan zo (maf) uit:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Lees ook:

KIJK 5/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer DIY

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis